Δελτίο τύπου 24/04/2019
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

 

 

«Καλή σας ημέρα,

 

Σήμερα, τελευταία ημέρα του προεκλογικού αγώνα για τις Ευρωεκλογές, με ιδιαίτερη χαρά, βρισκόμαστε στο Ηράκλειο Κρήτης, μετά από μία περιοδεία στα Χανιά και στο νομό Ρεθύμνου. Δεν είναι τυχαίο που κλείνει η προεκλογική περίοδος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εδώ, στο Ηράκλειο. Κλείνουμε εδώ στο Ηράκλειο, γιατί ποτέ δε θα ξεχάσουμε ότι το κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ξεκίνησε από την Κρήτη, από το Ηράκλειο. Η εμπιστοσύνη των πολιτών της Κρήτης σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις και το 2012 που γεννήθηκαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και στις Ευρωεκλογές του 2014 και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, μας έδωσε τη δύναμη από το μεγάλο νησί, που με τη δημοκρατική παράδοση οδηγεί τις πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας. Κλείνουμε μία προεκλογική εκστρατεία, που οφείλω να πω με απογοήτευση, ότι το τελευταίο που συζητήσαμε ήταν για την Ευρώπη.

 

Το τελευταίο που συζητήθηκε ήταν για την πορεία στην Ευρώπη που θα ακολουθήσουν εκείνοι που θα εκλεγούν από τον ελληνικό λαό ως οι αυριανοί Ευρωβουλευτές. Και αυτό γιατί η Ευρώπη έχει αλλάξει και τα κόμματα τα οποία εκπροσωπούν τα μεγάλα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωβουλής, όπως είναι το Λαϊκό Κόμμα, η Νέα Δημοκρατία, με αρχηγό τον κ. Βέμπερ τον μεγαλύτερο ανθέλληνα ίσως που έχει περάσει ποτέ από την παγκόσμια πολιτική σκηνή, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο έχει αγκαλιάσει τρία υποψήφια κόμματα στην Ελλάδα τον ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι, έχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ίδια πολιτική, την πολιτική της ευρωπαϊκής ενοποίησης, μέσω της παγκοσμιοποίησης, της τραπεζικής ενοποίησης, με την υποστολή των σημαιών, την κατάργηση των εθνών - κρατών, την υποβάθμιση των θρησκειών, των παραδόσεων και των ηθών κάθε χώρας.

 

Εμείς, σε αυτή την Ευρώπη λέμε «όχι». Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε Ευρωσκεπτικιστές. Πιστεύουμε στην Ευρώπη του Κωνσταντίνου Καραμανλή που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ, την Ευρώπη των ίσων, την Ευρώπη που δεν υπάρχει Βορράς και Νότος, την Ευρώπη των δικαιωμάτων των πολιτών σε κάθε χώρα, ανεξάρτητα αν είναι μεγάλη ή μικρή, αν ανήκει στην Ανατολή ή στη Δύση.

 

Στην Ευρώπη που άλλαξε, πρέπει να δούμε ότι έχουν υπερισχύσει όργανα που δεν είναι θεσμοθετημένα, όπως το περίφημο Eurogroup. που ο ελληνικός λαός υπέστη τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Το Eurogroup δεν υπάρχει θεσμοθετημένο ούτε σε ευρωπαϊκά επίπεδα, ούτε όμως και από τα εθνικά κοινοβούλια. Σε αυτό προΐσταται ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και η αντιμετώπιση απέναντι στην Ελλάδα δεν ήταν αντιμετώπιση συμμάχων, αλλά αντιμετώπιση δανειζομένων, με επιτόκια πολλαπλάσια από αυτά που πληρώνουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με πολιτικές επιβολής μακριά από τους δημοκρατικούς θεσμούς της Ευρώπης που ονειρεύτηκαν μεγάλοι οι μεγάλοι ιδρυτές της. Και επειδή είμαστε εδώ στην Κρήτη και στο Ηράκλειο, θέλω να θυμίσω και αυτό που είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά την περίφημη Σύνοδο των Καννών. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, άρρωστος τότε, στα τελευταία της θητείας του ως πρωθυπουργός, είχε καταγγείλει την Ευρώπη των διευθυντηρίων, την Ευρώπη των συμφερόντων, που οι μεγάλοι και ισχυροί έχουν ουσιαστικά πάρει την εξουσία από τις μικρές και ανίσχυρες χώρες.

 

Σε αυτή την Ευρώπη, λοιπόν, εμείς θέλουμε να στείλουμε τους Ευρωβουλευτές μας. Είμαι πολύ υπερήφανος για το ψηφοδέλτιο και θα έχουμε εν συνεχεία τη δυνατότητα να σας παρουσιάσουμε τρεις από τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές μας. Είναι πολίτες που κατάγονται απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, από διαφορετικές επαγγελματικές κατηγορίες. Είναι όμως Έλληνες, που είναι άξιοι να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της Ελλάδας και να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούμαστε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση θα είμαι πολύ σύντομος, λέγοντας ότι είμαι πολύ υπερήφανος για το κυβερνητικό έργο στο οποίο συμμετείχαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ιδιαίτερα για την Κρήτη.

 

Προχωρήσαμε σε όλα αυτά τα οποία είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά. Αρχίζω από τον ΒΟΑΚ ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί έργο του Νίκου Μαυραγάνη, του Υφυπουργού Μεταφορών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και θέλω να θυμίσω, εδώ, στην Κρήτη, ότι ίσως ο ΒΟΑΚ έχει γίνει το σενάριο επιστημονικής φαντασίας πιο μακρύ ακόμα και από το μετρό της Θεσσαλονίκης. Το 1970 πρωτοσχεδιάστηκε και μέχρι σήμερα είχαν γίνει μόνο τα 40 από τα 300 χιλιόμετρα. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια ολοκληρώθηκε ο τελικός σχεδιασμός, αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η τελική χάραξη προς όφελος και των τουριστικών περιοχών, αλλά κυρίως, για να σταματήσει επιτέλους αυτός ο βωμός αίματος, τον οποίο έχετε ζήσει εδώ στην Κρήτη και που έχει πλήξει σοβαρά πολλές οικογένειες, αλλά και τον τουρισμό μας. 

 

Θέλω να πω ακόμα, ότι είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, γιατί καταφέραμε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να προχωρήσουμε όλο το σχεδιασμό που είχαμε ξεκινήσει σε σχέση με τα στρατόπεδα εκπαίδευσης. Όλοι οι Κρητικοί που κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις εκπαιδεύονται πλέον εδώ, στην Κρήτη. Την παραχώρηση περιοχών από τα ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων προς αξιοποίηση των πολιτών, όπως έγινε στα Χανιά, την απόδοση στους αγρότες των αποζημιώσεων που επί χρόνια καθυστερούσαν και βεβαίως όλες εκείνες οι παροχές που απολαμβάνουν οι πολίτες. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα πρέπει να καταλογιστεί σε ένα μεγάλο μέρος και στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Και το λέω αυτό γιατί κατεβαίνω τώρα από τα Ζωνιανά και από τα Ανώγεια που κάναμε μια περιοδεία εκεί στα χωριά και μου είπαν ότι «ξέρετε θα ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η κυβέρνηση έκανε έργο και μας έδωσε αυτά που είχε υποσχεθεί». 

 

Θέλω να πω, ότι δεν θα υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε Αλέξης Τσίπρας, εάν δεν υπήρχαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και όλοι εμείς οι οποίοι στηρίξαμε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εθνικής ομοψυχίας, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, να φύγουμε από τα μνημόνια, όπως είχαμε υποσχεθεί, να χτυπήσουμε τη διαφθορά και τη διαπλοκή, να μπορέσουμε να φέρουμε την εθνική συνεννόηση και τελικά η πατρίδα μας να γίνει ένα κέντρο γεωπολιτικής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. 

 

Εδώ, στην Κρήτη, το ζείτε περισσότερο, η Σούδα μετατράπηκε στην μεγαλύτερη στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κάθε δύο μήνες έχουμε και ένα μεγάλο αεροπλανοφόρο που κάνει και τις προμήθειές του από εδώ. Προχωράει άμεσα το θέμα του μεγάλου αεροδρομίου και η Κρήτη θα γίνει ένας κόμβος, που θα μπορεί να εξυπηρετεί την ένωση μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής. Παράλληλα, μέσα από την πολιτική που ασκήσαμε στον τουρισμό, καταφέραμε να αντισταθούμε και να κρατήσουμε δυνάμεις οι οποίες βοήθησαν την Κρήτη να μην υποφέρει όσα υπέφεραν άλλα μέρη της Ελλάδας που δεν είχαν αυτή την ευλογία του τουρισμού.

 

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συνεργάτες μας εδώ στην Κρήτη, τους πολιτευτές, τις συντονιστικές επιτροπές, για την πραγματικά εξαιρετική δουλειά που έκαναν και θέλω να διαβεβαιώσω τους Κρητικούς ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είμαστε πάλι οι ρυθμιστές, που θα παλέψουμε και θα εξασφαλίσουμε τις συνεργασίες που απαιτούνται για να υπάρχει εθνική ενότητα, σε μία δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας, σε μία περίοδο που η Τουρκία προκαλεί και απειλεί με εισβολή στην Κύπρο με έναν «ΑΤΤΙΛΑ 3», με τις γεωτρήσεις. Σε μία Κρήτη, που γέννησε λεβέντες, όπως ο Κώστας Ηλιάκης, που καθημερινά μάχονται για την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της χώρας μας.

 

Θέλω ακόμη να πω, ότι για εμάς, αυτό που προέχει, αυτή τη στιγμή, είναι η ενότητα του έθνους, για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε πάλι τη σταθερότητα που θα φέρει την οικονομική ανάπτυξη. Βγήκαμε μεν από τα μνημόνια, αλλά ο ελληνικός λαός ακόμα υποφέρει. Έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε τη γεωπολιτική ένωση της Ελλάδος με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τις χώρες της Μεσογείου, με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία. Έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε άμεσα στις διαδικασίες για τη μετατροπή της Ελλάδας και κυρίως της Κρήτης σε ενεργειακό κόμβο με τον «South Stream». Οι ευκαιρίες και τα έσοδα που θα δοθούν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη, θα αποτελέσουν τη λύση για οικονομικά προβλήματα πολλών δεκαετιών.

 

Θέλω, επίσης, να πω ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με τα συμβόλαια που καταφέραμε να υπογράψουμε με την Εxxon Μobil και την Total, η Κρήτη θα είναι η μεγαλύτερη παραγωγός φυσικού αερίου σε όλη την Ελλάδα και ίσως σε όλη τη Μεσόγειο. Τα αποθέματα που αρχικά εκτιμώνται, μόνο στα νότια της Κρήτης, υπολογίζονται σε 350 δισεκατομμύρια δολάρια. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό σημαίνει ολική εξόφληση του χρέους, μείωση της φορολογίας, δυνατότητες για ανάπτυξη. Και εδώ, αυτό που εμείς περνάμε ως σύνθημα είναι ότι θα πρέπει να καταλάβουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις ότι είναι πρώτα η Ελλάδα, πρώτα η δυνατότητα να γυρίσουν πίσω τα παιδιά που έφυγαν, να μειώσουμε την ανεργία, να έρθει η ανάπτυξη και εν συνεχεία μπορούμε να λύσουμε τα πολιτικά μας προβλήματα. Αποχωρήσαμε από την κυβέρνηση για ένα μόνο λόγο, για το εθνικό θέμα που ξέρω ότι απασχολεί ιδιαίτερα τους Κρητικούς, για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας.

 

Θεωρώ ότι ήταν το μεγαλύτερο σφάλμα του Πρωθυπουργού, παρεσύρθη από τον ολετήρα της χώρας τον κ. Κοτζιά, αλλά δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση είμαστε μόνοι μας. Από την άλλη πλευρά, η αξιωματική αντιπολίτευση, δυστυχώς, με αυτή την προεκλογική εκστρατεία έδειξε ότι πρόκειται περί μιας ιταλικής κωμωδίας. Λυπάμαι πάρα πολύ που αξιόλογα στελέχη από τη Νέα Δημοκρατία έχουν απομακρυνθεί, που θα μπορούσαν τη μετριοπάθειά τους και με τη δική τους πολιτική πορεία να προσφέρουν και πολλοί από αυτούς είναι Κρητικοί.

 

Μιλάω για τον Γιώργο Βουλγαράκη, για τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, για άλλους που έχουν απομακρυνθεί από την πολιτική ηγεσία, τον υπόγειο πόλεμο που γίνεται κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

 

Η δική μας πρόθεση είναι με αυτά τα στελέχη, τα οποία είναι μετριοπαθή, να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε για να καταφέρουμε να υπάρξει μέσα στον επόμενο χρόνο που φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία κανενός κόμματος, μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που θα υπηρετήσει τη χώρα και τα συμφέροντα των πολιτών της. Είμαι στη διάθεσή σας για ερωτήσεις και μετά θα σας παρουσιάσουμε τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές μας».

 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Εσείς τι πιστεύετε Μητσοτάκης - Τσίπρας 1-0 ή 0-1;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν απεδείχθη καλός ο κ. Μητσοτάκης στις προβλέψεις. Μας είπε, στην αρχή, Τσίπρας - Μητσοτάκης 1-0. Αυτό φοβάμαι ότι είναι και το αποτέλεσμα που παρακολουθεί ο ελληνικός λαός στη Βουλή. Να ξέρετε ότι το Τσίπρας - Καμμένος θα ήταν τουλάχιστον 1-1 στο Κοινοβούλιο, όπως και το Καμμένος - Μητσοτάκης. Το λέω αυτό, γιατί υπήρξε καθοριστική για την εκλογική περίοδο η συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, που εμείς είχαμε ζητήσει να αναβληθεί. Οι προσωπικές αντιδικίες, την ώρα που η Ελλάδα απειλείται, οι αναφορές σε κότερα ή σε γέφυρες ναρκοπλοίων, οι προσωπικές αναφορές για την ιστορία του καθενός, έβλαψαν και τους δύο και για αυτό είδαμε ότι έκαναν πίσω.

Θεωρώ ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να πάρει το προβάδισμα έναντι του κ. Τσίπρα, ο οποίος πράγματι θα πληρώσει ακριβά τη Συμφωνία των Πρεσπών και ιδιαίτερα στη Μακεδονία, αλλά έκανε ό,τι μπορούσε για να χάσει. Αποτέλεσε αυτή η προεκλογική περίοδος μια χρυσή ευκαιρία να πειστούν οι Νεοδημοκράτες τι είναι αυτό που λένε οι περισσότεροι στα καφενεία: «το παιδί δεν κάνει».

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform