Δελτίο τύπου 17/05/2017
 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ANTENNA TV ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

 

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κ. Καμμένος, είναι μαζί μας. Καλημέρα σας κ. Πρόεδρε.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλημέρα, Χριστός Ανέστη. Από προέδρους τώρα έχετε πολλούς.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Σας βλέπω κομψό.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δόξα σοι ο Θεός.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πόσα κιλά έχουμε χάσει;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έχω χάσει πάνω από 30 κιλά.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πάνω από 30 κιλά; Από στεναχώρια, προφανώς ε;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πήγαν να με σκάσουν, αλλά δεν το κατάφεραν. Είδα μια φοβερή ταμπέλα στην Καρδίτσα, σε μια ταβέρνα: «Φονιάδες των χοντρών διαιτολόγοι». Ακολούθησα τη δίαιτα του κ. Μητσοτάκη. Είναι ταξική δίαιτα, «Κούλης» λέγεται, διότι όπως είπε στα δυτικά προάστια, που τρώνε λέει φτηνές τροφές τα παιδιά, είναι όλα παχύσαρκα.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πρέπει να έχουν όμως διαφορετικό διαιτολόγο ο κ. Μητσοτάκης από τον κ.Τσίπρα, γιατί αν ενδιαφέρεται για τη σιλουέτα ο κ. Μητσοτάκης, ο κ .Τσίπρας δίνει και παίρνει κιλά.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το θέμα είναι ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει τέτοια δίαιτα δέκα χρόνια, που πλέον δεν αντέχει άλλο. Και νομίζω ότι αυτές οι 120 δόσεις είναι μία ανάσα.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Είναι θετικό το μέτρο.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι μία ανάσα, όπως μια ανάσα είναι και η 13η σύνταξη, μία ανάσα είναι και η μείωση του ΦΠΑ, ιδίως για τα νησιά, γιατί τα νησιά δεν είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη το καλοκαίρι. Τα νησιά είναι οι άνθρωποι αυτοί που μένουν με 9 μποφόρ αποκλεισμένοι επί ένα ολόκληρο μήνα. Η Ικαρία, οι Φούρνοι, είναι και οι Κυκλάδες, μη νομίζουμε, οι Κυκλάδες τώρα το καλοκαίρι είναι όμορφες αλλά εάν πάει κανείς στη Σίκινο ή στην Ανάφη ή στο Αγαθονήσι ή στο νησί της μάνας μου, στη Νίσυρο, θα δει ότι εκεί οι άνθρωποι βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης το χειμώνα. Το κόστος της βενζίνης, που τώρα με το ισοδύναμο, το οποία πάλευα από υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, από το 2008, να περάσει, έχει ελαφρύνει τους ανθρώπους. Στην Αμοργό βλέπει κανείς το πετρέλαιο και τη βενζίνη να μην είναι στα όρια που ήταν πριν από δύο και τρεις μήνες.

 

Βλέπει κανείς τις ανάγκες που έχουν οι άνθρωποι αυτοί σε γιατρούς. Ξέρετε τι είναι να μην έχεις παιδίατρο ή γυναικολόγο; Ξέρετε, ότι υπάρχουν γυναίκες στα νησιά που δεν έχουν κάνει τεστ ΠΑΠ. Κατεβάζαμε με το στρατό γυναικολόγους από στρατιωτικά νοσοκομεία .Και ιδιώτες βοήθησαν πάρα πολύ. Όταν, λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι αρχίζουν να ανασαίνουν, αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Και έχει μεγάλη σημασία διότι και στα μεγάλα αστικά κέντρα και ιδίως στις φτωχές συνοικίες που ο κόσμος έζησε την ανεργία τόσο έντονα, το να βλέπει αυτή τη στιγμή ότι μπορεί να κρατήσει τα παιδιά του εδώ, να βλέπει να γυρίζουν από το εξωτερικό, έχει τη μεγαλύτερη σημασία πιστεύω για να μπορέσουμε και ως λαός και ως έθνος να πάρουμε λίγο πάνω μας.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θα έλεγε κανείς ακούγοντάς σας ότι στηρίζετε την κυβερνητική πολιτική, ότι είσαστε ένας σύμμαχος των εξαγγελιών οι οποίες έγιναν τελευταία από τον κ. Τσίπρα.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Παπαδάκη, δεν θα υπήρχε η κυβέρνηση ούτε θα υπήρχαν τέτοια μέτρα εάν δεν υπήρχαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Αλίμονο. Εάν εμείς δεν ήμασταν οι πυλώνες σταθερότητας για να κάνουμε κυβέρνηση πριν από τέσσερα χρόνια και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να βάλουμε μπροστά το στήθος μας και να πάμε να συμπράξουμε με έναν ιδεολογικό μας αντίπαλο, ούτε μέτρα τέτοια θα υπήρχαν ούτε το πρόγραμμα θα είχε εφαρμοστεί.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ναι, αλλά εσείς λέτε αντί για μάνα χολή, λέτε ότι στη συνέχεια γνωρίσατε την αχαριστία, ότι βάλατε πλάτες.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Ότι εξασκήθηκε μία πολιτική στην οποία και εμείς συνδράμαμε και εξασφαλίσαμε τη σταθερότητα, δεν θα το χαρίσω σε κανέναν. Και στεναχωρήθηκα όταν άκουσα τον κ. Τσίπρα στη Βουλή να λέει «εμείς», χωρίς να πει μία φορά ότι για να είμαστε εμείς, για να είναι αυτός δηλαδή Πρωθυπουργός, έπρεπε να είναι και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ο Πάνος Καμμένος. Εμείς είμαστε αυτοί που βάλαμε πλάτη και είμαστε περήφανοι που βάλαμε πλάτη και περάσαμε αυτό το πρόγραμμα που η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια. Διεκδικούμε μερίδιο από αυτά τα μέτρα τα οποία ελαφραίνουν τον ελληνικό λαό και βεβαίως είμαστε και πολύ περήφανοι που φύγαμε όταν έφτασε η στιγμή να έρθουμε αντίθετοι με τις θέσεις μας και τις αρχές μας.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όχι όλοι. Για την πλάτη που λέτε, εσείς μπορεί να βάλατε πλάτη, αλλά κάποιοι σας γύρισαν την πλάτη.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έβαλαν έδρα αυτοί. Κράτησαν την έδρα που τους έδωσαν.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Παρά φύση είναι η έδρα;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βέβαια, παρά φύση είναι η έδρα. Όταν την έδρα στη δίνει ο ελληνικός λαός, με ένα συγκεκριμένο κόμμα, για να κάνεις κάποια συγκεκριμένη δουλειά και έχεις πάρει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, την έδρα αυτή όταν διαφωνείς ,αξιοπρεπώς τη δίνεις πίσω και κατεβαίνεις και ζητάς την ψήφο του ελληνικού λαού. Να σας πω κάτι; Με έσκασαν. Αυτό θα σας πω, γιατί με ρωτήσατε προηγουμένως γιατί αδυνάτισα. Πέρασα μια περιπέτεια υγείας. Με έσκασαν. Όταν εγώ έχω αγωνιστεί 27 χρόνια στη Βουλή, έχουμε μπει πέντε φορές οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣμε δύναμη, με την ψήφο του ελληνικού λαού και η κ. Κουντουρά και ο κ. Κουίκ μου κρατούν την έδρα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για να τη δανείσουν στην κυβερνητική πλειοψηφία από την οποία εγώ μπήκα και εγώ αποχώρησα και όταν εγώ μπήκα ο Κουίκ έλεγε «δεν συνεργάζομαι με την αριστερά» και κατέθετε στεφάνια στο Γράμμο και στο Βίτσι, τώρα πάει στο Μπελογιάννη. 

 

Λοιπόν, όταν η κ. Κουντουρά έλεγε «εγώ δεν θα ψηφίσω ποτέ τη Συνθήκη των Πρεσπών» και εν συνεχεία βλέπω ότι αυτές τις έδρες και ο κ. Κόκκαλης τις κρατάνε μένοντας και Υπουργοί, αλλάζοντας και τους νόμους για τις Ευρωεκλογές για να είναι υποψήφιοι και εγώ είμαι χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα, αυτό είναι μία αδικία. Είναι ηθικά και δημοκρατικά ανεπίτρεπτο. Και αν θέλετε να σας πω, εγώ με τον Τσίπρα δεν έχω άλλες διαφορές. Η κύρια διαφορά μου με τον κ. Τσίπρα είναι το θέμα των Πρεσπών. Εκεί που είχαμε διαφορές στη διάρκεια της διακυβέρνησης, ψηφίζαμε αντίθετα, δημοκρατικά.

 

ΝΤ. ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, αλλά σας πούλησε ο κ. Τσίπρας.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας απαντώ. Σας λέω, λοιπόν, ότι εκεί που είχαμε διαφορές στα θέματα της Ορθοδοξίας, με το σύμφωνο συμβίωσης, με την υιοθέτηση παιδιών, ψηφίσαμε εναντίον. Η Νέα Δημοκρατία ψήφισε υπέρ. Για το τζαμί ψηφίσαμε εναντίον. Η Νέα Δημοκρατία ψήφισε υπέρ. Αλλά από εκεί και πέρα συνεννοούμασταν. Δηλαδή, εγώ με τον Φίλη συγκρούστηκα πενήντα φορές για τα θέματα της Παιδείας αλλά δημοκρατικά επικράτησε η λογική. Όταν όμως έφτασε η στιγμή για τις Πρέσπες, εκεί εξαπατήθηκα από τον κ. Κοτζιά. Ο κ. Κοτζιάς φέρθηκε ανέντιμα και σε εμένα και στην κυβέρνηση. Είπε ψέματα. Εκεί διαχωρίσαμε τη θέση μας και η μεγαλύτερη πράξη μου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήταν η παραίτησή μου. 

 

Εκεί περίμενα να δω τι θα κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας. Που εκεί, το μόνο που του χρεώνω, εντάξει, ως πρωθυπουργός αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να διατηρήσει την κυβέρνησή του, ότι δέχτηκε αυτούς που πρόδωσαν την εντολή του ελληνικού λαού και συνεχίζει να τους έχει, με δανεική έδρα, την οποία πήραν παράνομα και αντιδημοκρατικά από τον κόσμο. Διότι, εάν η κ. Μάρκου, η οποία έχει αλλάξει πενήντα κόμματα, παραιτήθηκε από βουλευτής, που θεωρώ ότι είναι προς τιμήν της, εγώ γιατί να μην έχω αυτή τη στιγμή την Κοινοβουλευτική Ομάδα και να μην έχω άλλους τρείς βουλευτές, έναν στη Λάρισα, έναν στην Α’ Αθήνας και έναν στη Β Αθηνών, ώστε να έχουμε αυτή τη στιγμή Κοινοβουλευτική Ομάδα και να μιλάω ως αρχηγός στη Βουλή και να μπορούμε να καταθέτουμε τις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που προσφέρονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. 

 

Γιατί να μη μπορούμε να κάνουμε προεκλογικό αγώνα και να βγαίνει χθες ο Μαρινάκης και να λέει «θα εξαφανίσω τον Καμμένο;». Γιατί να επιτρέπει ο κ Τσίπρας στον κ. Μαρινάκη, που ξέρουμε τι κοινούς αγώνες έχουμε κάνει αυτή τη στιγμή και τι πόλεμο έχουμε φάει, επτά εφημερίδες ήταν εναντίον μας, και να βγαίνει και να λέει «θα τον εξαφανίσω». Αυτή είναι η διαφορά την οποία εγώ τη λέω δημόσια. Δεν έχω ούτε προσωπικά παράπονα, ούτε τίποτα. Και καλή σχέση είχα και συνεννόηση είχα και θα σας πω κάτι. Και πάλι θα συνεργαζόμουν, αλλά όχι βεβαίως με εκείνους οι οποίοι αποστάτησαν. Εγώ με κυβέρνηση αποστατών και κόμμα που είναι με αποστάτες δεν μπορώ να συνεργαστώ. Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρίζει τις εκλογές, γιατί εδώ μιλάμε για ιταλική κωμωδία.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Γιατί το λέτε αυτό;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ιταλική κωμωδία έχει γίνει. Εγώ πραγματικά σας λέω, επειδή με τη Νέα Δημοκρατία έχω γεννηθεί, από 16 χρονών μέχρι την ηλικία που με διέγραψε ο Σαμαράς, γιατί δεν συμφώνησα στο να γίνει η Νέα Δημοκρατία υπερασπιστής του ΠΑΣΟΚ και των ληστών του ΠΑΣΟΚ, αυτών που λήστεψαν την ελληνική κοινωνία, τουΤσοχατζόπουλου, του Τσουκάτου, τουΠαπαντωνίου, δεν σας κρύβω ότι έχω φίλους στηΝέα Δημοκρατία σε όλη την Ελλάδα. Δεν μπορεί να βγαίνει ο Μητσοτάκης ο οποίος αυτή τη στιγμή δήθεν εκπροσωπεί αυτό που λέει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με τον οποίο συμφωνώ σε πολλά, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και να λέει τη 13η σύνταξη δεν θα τη δώσουμε. Δεν μπορεί να προσβάλλει τα παιδιά στις δυτικές συνοικίες, που έχουν φτύσει αίμα για να γίνουν δικηγόροι, γιατροί και επιστήμονες. Εγώ έχω γνωρίσει αυτά τα παιδιά στο στρατό που πήγαινα στα φυλάκια και έμενα μαζί τους. Φύλαγαν τη σκοπιά τους αυτά τα παιδιάκαι μετά άνοιγαν τα βιβλία τους. Φτωχά παιδιά, δεν μπορούσαν να κάνουν φροντιστήρια. Και μας έκαναν περήφανους σε όλο τον κόσμο. Όλοι οι επιστήμονες που έχουν βγει στο εξωτερικό είναι από πλούσιες οικογένειες ή από το Harvard

 

Κάποιοι έφτασαν και στο Harvard, άλλα όχι επειδή είχαν το θείο τους χορηγό. Έφτασαν γιατί διάβασαν, γιατί «έφτυσαν αίμα» και «έσκισαν παντελόνια» στα θρανία. Δεν μπορεί να τους προσβάλει ο Κυριάκος και να λέει ότι θα γίνουν όλοι ψυκτικοί. Καλοί είναι οι ψυκτικοί, τιμώ τους ψυκτικούς και μακάρι να έχουμε ψυκτικούς αξιόλογους, οι οποίοι να μπορούν να παλεύουν και αυτοί για την κοινωνία, αλλά δεν μπορεί να λέει ότι τα παιδιά στις δυτικές συνοικίες τρώνε ανθυγιεινά φαγητά και είναι χοντρά. Είναι πράγματα αυτά να δίνουμε στο δημοσιογράφο την ερώτηση; Γελάει ο κόσμος. Να λέμε στη γιαγιά στα Τρίκαλα «έλα να με χαιρετίσεις, να έρθεις να πεις ότι είμαι όμορφος»; Είναι αυτή πολιτική αντιπαράθεση; Ή να μπαίνουμε στη Βουλή και να συζητάμε ποιανού ο πατέρας ή η γιαγιά έκανε τι και αν είναι συνεργάτης της χούντας. Είναι πράγματα αυτά;

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και οι δύο πλευρές το έκαναν.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακούστε κάτι κ. Παπαδάκη, εγώ ήμουν τρία χρόνια στο Υπουργείο Ναυτιλίας έχω όλους τους απόπλους και τους κατάπλους των κότερων. Αν η πολιτική αντιπαράθεση γινόταν με τους απόπλους και κατάπλους των κότερων θα είχαμε γίνει φειγ βολάν. Εδώ, με την Τουρκία, όπως είπατε προηγουμένως, μέχρι τις 23 Ιουνίου θα έχουμε ιστορία.

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Το πιστεύετε ότι μπορεί να έχουμε θερμό επεισόδιο;

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν το πιστεύω. Μη φοβίσουμε τον κόσμο και λέμε ότι θα γίνει πολεμική ενέργεια. Προσέξτε να δείτε, όταν έχουμε 105 παραβιάσεις σε δύο μέρες, όταν έχουμε 12 από τα 20 οπλισμένα αεροσκάφη και έχουμε αερομαχίες πάνω από τηΧίο, ξέρετε τι σημαίνει αερομαχία; Σημαίνει ότι οι ταχύτητες και στα ύψη που παλεύουν οι πιλότοι μας της Πολεμικής μας Αεροπορίας έρχονται κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου κοντά στο ατύχημα. Αυτοί οι άνθρωποι φεύγουν το πρωί, χαιρετούν τα παιδιά τους και δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν. Όταν έχουμε την Τουρκία να απειλεί με «Αττίλα 3», η γεώτρηση που θα γίνει δεν είναι απειλή, θα την κάνει η Τουρκία - τις επόμενες μέρες και θα την κάνει ο Ερντογάν πριν τις 23 Ιουνίου, επειδή εκείνη την ημέρα έχει εκλογές στην Κωνσταντινούπολη τις οποίες χάνει. Αν ο Ερντογάν χάσει στις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη από τους Κεμαλιστές θα πέσει. Ο Ερντογάν, λοιπόν, είναι δικτάτορας, δεν πέφτει. Την ώρα, λοιπόν, που ο Ερντογάν προκαλεί στο Αιγαίο, την ώρα που λέει ότι θα εισβάλει στην Κύπρο, στην κυπριακή ΑΟΖ και στην ευρωπαϊκή ΑΟΖ. Και οι Ευρωπαίοι κάνουν ωραίες δηλώσεις, πολύ ωραίες δηλώσεις.

 

Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Και επί θητείας σας, όμως,στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το είχατε αντιμετωπίσει αυτό το σενάριο.

 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ στο καζάν καζάν είχα απάντηση και τους έλεγα «μολών λαβέ». Δεν υπάρχει τουρκικό αεροσκάφος που να

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform