Δελτίο τύπου 14/05/2019
 

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

 

 

«Καλησπέρα σας,

 

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για την εικοσάλεπτη καθυστέρηση, αλλά είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή η Διακομματική Επιτροπή στο Υπουργείο Εσωτερικών για τις εκλογές. Και θέλω από εδώ, από την Καρδίτσα, να ξεκαθαρίσω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητούμε να γίνει debateόλων των πολιτικών αρχηγών. Μόνο έτσι ο ελληνικός λαός θα έχει τη δυνατότητα να ακούσει τις απόψεις όλων των κομμάτων για το θέμα των Ευρωεκλογών. Μέχρι τώρα έχουμε ακούσει όλα τα άλλα, εκτός από τις θέσεις του κάθε κόμματος για τις Ευρωεκλογές. Εμείς κατανοούμε γιατί γίνεται αυτό, κατ’ αρχήν έχουμε για πρώτη φορά τρία κόμματα τα οποία κατεβαίνουν με το ίδιο κόμμα, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και το Ποτάμι, έχουμε τρία σε ένα. 

 

Το δεύτερο είναι ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα, που είναι τρία σε ένα, με το Λαϊκό Κόμμα, που είναι η Νέα Δημοκρατία, έχουν ταυτόσημες απόψεις για την Ευρώπη. Σε όλες σχεδόν τις ψηφοφορίες ψηφίζουν την ίδια θέση και μάλιστα συγκυβερνούν στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι τα δύο κόμματα τα οποία ουσιαστικά παραβιάζουν την ίδια τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μιλούν για την Ευρώπη των εθνών - κρατών, δεν μιλούν για την ΕΟΚ που έβαλε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και που σχεδίασαν οι μεγάλοι οραματιστές της Ευρώπης, ο Σούμαν, ο Ζισκάρ ντ' Εστέν, ο Αντενάουερ, αλλά για μια Ευρώπη στην οποία έχει επιβληθεί ουσιαστικά η γερμανική διακυβέρνηση.

 

Έχουν επιβληθεί όργανα τα οποία δεν υπάρχουν σε καμία ευρωπαϊκή συνθήκη, όπως είναι το Eurogroup. Το Eurogroup, που όλοι ακούμε για να μάθουμε τις τύχες μας και ο ελληνικός λαός περιμένει να δει τι εντολές θα δώσει, είναι ένα όργανο το οποίο δεν υπάρχει στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ανακάλυψαν, ούτε καν το θεσμοθέτησαν, και το βάζουν να λειτουργεί και να παίρνει αποφάσεις για τις τύχες των λαών. Είναι το όργανο το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό και να παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα των πολιτών σε μία Ευρώπη που αντί να είναι μία Ευρώπη των εθνών - κρατών, της Δημοκρατίας, που όλες οι χώρες μικρές και μεγάλες, δυτικές και ανατολικές, νότιες και βόρειες, θα έχουν τον ίδιο λόγο, όπως σχεδιάστηκε η ΕΟΚ, έχουμε τη Γερμανία να διατάζει και τους άλλους να εκτελούν. 

 

Θέλω, λοιπόν, να ξεκαθαρίσω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, που δεν ανήκουμε σε κάποιο από αυτά τα ευρωπαϊκά κόμματα, είμαστε ευρωσκεπτικιστές, δεν πιστεύουμε στην Ευρώπη της παγκοσμιοποίησης, της τραπεζικής ένωσης, της υποστολής των σημαιών, της κατάργησης των θρησκειών, της κατάργησης της κυριαρχίας των λαών και της μετατροπής των χωρών σε νομαρχίες. Βλέπουμε τα κόμματα να αλλοιώνονται με περίεργους υποψηφίους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Ψαριανός είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία,είναι ακριβώς γιατί έχει εκφράσει δημόσια την άποψή του περί αποκαθηλώσεως των συμβόλων από τις αίθουσες των σχολείων. Να μην υπάρχει ο Σταυρός, να μην υπάρχουν ο Χριστός και η Παναγία, να μην υπάρχουν σύμβολα, να καταργήσουμε και τα θρησκευτικά. Δεν είναι τυχαίο που ο Καιρίδης - νέο «φρούτο» - είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία. Είναι ακριβώς εκείνος που εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στην αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Και μην ξεχνάμε ότι στην τελευταία ψηφοφορία που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ ήταν απόντες, με εξαίρεση την ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Καϊλή. 

 

Δεν είναι τυχαίο ότι το ίδιο βλέπουμε να γίνεται και στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει υποψηφίους που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον κ. Παπαδημούλη ή τον συνάδελφό σας τον κ. Αρβανίτη. Έχουμε για πρώτη φορά βασιλική συνιστώσα, την κ. Κουντουρά. Έχουμε τον κ. Πέτρο Κόκκαλη, εκπρόσωπο της διαπλοκής. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εκπρόσωπος της διαπλοκής από τον κ. Κόκκαλη. Η INTRAKAT παίρνει έργα του δημοσίου, η INTRACOM DEFENSE έργα του δημοσίου. Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πλέον, οπότε δεν είναι ανάγκη να μιλήσουμε για το ΚΙΝΑΛ, έχει γίνει πλέον αντιληπτό ότι έχει απορροφηθεί πλήρως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και βλέπουμε και άλλα κόμματα, τα οποία αντί να προτείνουν υποψηφιότητες ευρωβουλευτών που έχουν ένα βιογραφικό και θα πάνε να εκπροσωπήσουν τις εθνικές θέσεις, προβάλλουν τραγουδιστές, πρωταγωνιστές τηλεπαιχνιδιών, ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν προτάσεις για την Ευρωβουλή, δεν έχουν καν τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν τον τόπο καταγωγής τους.

 

Συγκροτήσαμε ένα ψηφοδέλτιο, το οποίο θα σας μοιραστεί σε λίγο, είναι η πρώτη επίσημη ανακοίνωση που κάνουμε. Πήραμε πλέον το επίσημο ψηφοδέλτιο από τον Άρειο Πάγο. Μαζί μας είναι πέντε υποψήφιοι ευρωβουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τους οποίους θα σας παρουσιάσω. Μετά τις ερωτήσεις σας, θα κάνουν και εκείνοι τη δική τους παρουσίαση. 

 

Κλείνω, λέγοντας ότι κατά την εξέλιξη αυτού του προεκλογικού αγώνα βλέπουμε καθαρά και τις προθέσεις των κομμάτων, όχι μόνο για τις Ευρωεκλογές , γιατί όπως σας είπα δεν μιλούν για τις Ευρωεκλογές, αλλά και για το «αύριο» της διακυβέρνησης του τόπου. Από τη μία πλευρά έχουμε αυτό το θλιβερό βίντεο, που βγήκε πριν από λίγες ώρες, του ολετήρα της Ελλάδας και της Μακεδονίας, του κ. Κοτζιά, από τη Γερμανία, ο οποίος πήγε να συνομιλήσει με πολίτες. Ο κ. Κοτζιάς και άλλοι, όπως ο κ. Θεοχαρόπουλος, είναι πολιτικοί που ουδέποτε ζήτησαν την ψήφο του ελληνικού λαού, είναι μονίμως διορισμένοι. Ουδέποτε έχει ψηφιστεί, ουδέποτε ήταν υποψήφιος. Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και από εκεί και πέρα διορισμένοι υπουργοί. Ο κ. Κοτζιάς, λοιπόν, όταν ένας Έλληνας της Ομογένειας στη Γερμανία τον ρώτησε για τη Μακεδονία τον είπε «φασίστα». Επειδή είδε ότι ήταν περισσότεροι αυτοί που μιλούσαν για τη Μακεδονία, τους είπε όλους «φασισταριά». Και όταν ζήτησαν το λόγο άλλοι ομογενείς, τους είπε «χουντικούς». Αυτή είναι η εικόνα της προεκλογικής εκστρατείας από την πλευρά των συνεργατών του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, τον κ. Κοτζιά, κατάφερα να τον «ξηλώσω» από υπουργό Εξωτερικών. Αυτό ήταν μια επιτυχία, αλλά παραμένει, όπως βλέπετε, βουλευτής Επικρατείας και απειλεί τους πάντες.

 

Και από τη Νέα Δημοκρατία, χθες ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τίναξε «την μπάνκα στον αέρα». Απαντώντας σε δημοσιογράφους προανήγγειλε έναν εργασιακό μεσαίωνα. Είπε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εργάζονται πάνω από οκτώ ώρες, 12 ώρες, με τον ίδιο μισθό. Είπε ότι θα εργάζονται επτά ημέρες. Με πολιτικούς όρους δεν μπορείς να του απαντήσεις, του απάντησε μία εργαζόμενη μητέρα, με δύο παιδιά και τον πατέρα εργαζόμενο. «Αν δουλεύουμε» είπε «επτά ημέρες και εγώ και ο άντρας μου, τα παιδιά, ποιος θα τα φυλάει; Θα τα πάμε στην παιδική χαρά της Νέας Δημοκρατίας;». Μίλησε ουσιαστικά για κατάργηση του κοινωνικού κράτους και αυτή είναι η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Ευάγγελου Αβέρωφ, του Γεωργίου Ράλλη, του Μιλτιάδη Έβερτ, του κοινωνικού φιλελευθερισμού, όπως την περιγράφει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία την οποία μέχρι τώρα ψήφιζαν οι Έλληνες πολίτες; Η Νέα Δημοκρατία, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έχει συνιστώσα τον προδότη του πατέρα του, που ανέτρεψε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας; Η Νέα Δημοκρατία των υβριστών του Κώστα Καραμανλή, των «άκρων» που έλεγε; Ή η Νέα Δημοκρατία των νεοφιλελεύθερων «φυντανιών», που θέλουν να καταργήσουν κάθε μέτρο προς όφελος των εργαζόμενων;

 

Οι Έλληνες πολίτες, λοιπόν, έχουν να επιλέξουν εάν θέλουν να ψηφίσουν «γενόσημα» για εκπροσώπους τους στην Ευρωβουλή, διότι δεν μιλάμε πλέον για πολιτικούς, μιλάμε για πολιτικά «γενόσημα». Αν θέλουν να επιλέξουν για εκπροσώπους τους ανθρώπους από την κοινωνία ή κάποιους όπως ο «Thanassis» του διαφημιστικού μας spot, που θα εκτελούν τις εντολές των μεγάλων της Ευρώπης, θα κάνουν κωλοτούμπες και θα παίρνουν ψίχουλα από το χέρι της Μέρκελ, δίνοντας τα χρήματα του ελληνικού λαού. 

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ήταν το «αναγκαίο καλό». Εμείς φέραμε τη σταθερότητα χάρη στην ψήφο του ελληνικού λαού και κάναμε κυβέρνηση. Αν ο κ. Τσίπρας έκανε κυβέρνηση το οφείλει σε εμάς. Αν έγινε πρωθυπουργός το οφείλει σε εμάς. Διαφυλάξαμε τις συντάξεις, δώσαμε τα αναδρομικά, το 13ο μισθό. Αν αρχίσαμε να έχουμε κάποιες παροχές προς τον κόσμο με τη μείωση του ΦΠΑ, δεν είναι επιτυχία του κ. Τσίπρα, είναι γιατί οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διασφαλίσαμε τη σταθερότητα, βάζοντας τις δικές μας «κόκκινες γραμμές» και αποχωρήσαμε όταν αυτές έσπασαν με την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία ερωτώ από κάθε πόλη τον κ. Μητσοτάκη ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας που δίνει το όνομα της Μακεδονίας erga omnes; Τι διαφορά έχει από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Κοτζιά; Καμία διαφορά.

 

Εμείς λέμε «όχι» στην παράδοση του όρου «Μακεδονία», παλέψαμε γι’ αυτό μέσα από την κυβέρνηση, βγήκαμε νικητές, όταν οι όροι της συμφωνίας των Πρεσπών παραβιάστηκαν από το πρώτο δημοψήφισμα στα Σκόπια, και έτσι μπορούμε να παλέψουμε για την ακυρότητά της - με διεθνείς όρους - για την οποία είμαστε βέβαιοι. Γιατί μία συμφωνία δεν είναι διμερής, είναι διεθνής συμφωνία. Εμείς καταθέσαμε πρόταση αντισυνταγματικότητας, την οποία δεν ψήφισε η Νέα Δημοκρατία και βεβαίως είμαστε εκείνοι οι οποίοι θα βάλουμε «φρένο» στους παραλογισμούς που ακούγονται, όπως αυτός που ακούστηκε από τον εταίρο της κυβέρνησης, το ΠΡΑΤΤΩ, του κ. Κοτζιά, ότι δεν θα πρέπει να είμαστε «μονοφαγάδες» στο Αιγαίο, δηλαδή ότι θα πρέπει να διαπραγματευτούμε τα εθνικά μας δίκαια και την εθνική μας κυριαρχία». 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform