Δελτίο τύπου 30/01/2019
  

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

 

 

Με τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) συναντήθηκε ο πρώην υφυπουργός Υποδομών και Δικτύων Νίκος Μαυραγάνης στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Βουλή. 

 

Οι εργαζόμενοι έθεσαν κατά τη συζήτηση  το βασικό αίτημα του Συλλόγου για μόνιμες δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους με σταθερή χρηματοδότηση των Δομών από τον κρατικό προϋπολογισμό και πρόσθεσαν ότι οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων.

 

Όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι, υπάρχουν οι διαθέσιμοι εθνικοί πόροι οι οποίοι μπορούν να διατεθούν για να καλύπτεται πλήρως το λειτουργικό κόστος των δομών πανελλαδικά και μάλιστα με μικρότερο κόστος (40 εκατ. ευρώ αντι 70 εκατ. ευρώ που θα δαπανηθούν την περίοδο 2018-2019).

 

Από την πλευρά του ο Νίκος Μαυραγάνης υπογράμμισε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι στο πλευρό των εργαζομένων και τάσσονται υπερ της ενίσχυσης των δομών που αποτελούν ουσιαστικό στήριγμα για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες. «Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ παραμένουν ψηλά στην ιεράρχηση των στόχων μας οι δομές αυτές. Ταυτόχρονα πρέπει να μπει οριστικό τέλος στην εργασιακή ομηρεία των εργαζομένων που επί σειρά ετών καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους ΟΤΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης.

 

Να σημειωθεί ότι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών δημιουργήθηκαν από το 1998. Πρόκειται για μια σύγχρονη κοινωνική δομή, που εξασφαλίζει εξωσχολική απασχόληση σε χιλιάδες παιδιά ηλικίας 6 έως 12 χρόνων τις απογευματινές ώρες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς τους και εξυπηρετούν περίπου 40.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

 

 

 

  

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform