Δελτίο τύπου 06/06/2018
 

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ «FOCUS FM» ΣΤΟΝ Δ. ΒΕΝΙΕΡΗ

 

 

Για τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία:

 

Τα συλλαλητήρια εκφράζουν τον αγνό πατριωτισμό των Ελλήνων, είναι ακομμάτιστα και οφείλουν να προστατευθούν από οποιοδήποτε καπέλωμα, να μην τους προσδίδεται χαρακτήρας αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, όπως επιχείρησε η Ν.Δ. στα δύο προηγούμενα συλλαλητήρια. Και βεβαίως δεν πρέπει να υποτιμώνται από κανέναν. 

 

Αν τα συλλαλητήρια έχουν φασιστικό χαρακτήρα ή συμμετέχουν μόνο εθνικιστές:

 

Όχι. Δεν είναι σωστό να κατηγοριοποιούνται όσοι συμμετέχουν με τέτοιους είδους χαρακτηρισμούς.  Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία προέρχονται από όλους τους πολιτικούς ή ιδεολογικούς χώρους και δεν έχουν όλοι σχέση με ακραίες φωνές. Τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία εκφράζουν τον αγνό πατριωτισμό των Ελλήνων.

 

Για τη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό:

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε ξεκάθαρη θέση από ιδρύσεώς μας για το Σκοπιανό. Σε αντιδιαστολή με τη Ν.Δ. έχουμε εκφράσει τη θέση μας ανοιχτά από την πρώτη στιγμή.  Λέμε «όχι» στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» ή παραγώγου αυτού για τα Σκόπια. Να δούμε εάν το γειτονικό κράτος θα αποδεχθεί το σύνολο των προϋποθέσεων που έχει θέσει η ελληνική πλευρά.

 

Τι θα πράξουν οι ΑΝ.ΕΛ. εάν έρθει συμφωνία για το Σκοπιανό:

 

Πρόκειται για υποθετικό ερώτημα. Εάν και εφόσον έρθει συμφωνία, θα σταθμίσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε τη θέση μας.

 

Για τις τουρκικές αντιδράσεις για το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών: 

 

Στο θέμα αυτό έχει αναφερθεί και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, στον οποίο το γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού απάντησε πως στην Ελλάδα υπάρχει κράτος δικαίου και δημοκρατία και όχι σουλτάνος. Οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων απορρίπτονται ως απαράδεκτες.

 

Για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο: 

 

Η Ελλάδα δεν αποδέχεται καμία άλλη διαφορά με την Τουρκία πλην εκείνης για την υφαλοκρηπίδα, ούτε αποδέχεται γκρίζες ζώνες.

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform