Δελτίο τύπου 06/06/2018
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ» ΣΤΟ «ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ» ΣΤΟΥΣ Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ - Α. ΖΑΡΑΚΕΛΗ

 

«Να μην καπελωθούν από κανέναν τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία και να μην υποτιμηθούν»

 

 

Για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Τουρκίας εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού σχετικά με την αποφυλάκιση των Τούρκων αξιωματικών:

 

Πρόκειται για απαράδεκτες δηλώσεις και απορρίπτονται ως τέτοιες. Δείχνουν ότι δεν κατανοούν την αξία του κράτους δικαίου με το καθεστώς το οποίο έχουν και εντάσσονται στο προεκλογικό αγώνα που διεξάγεται στην Τουρκία. Δεν είναι η πρώτη φορά που Τούρκος αξιωματούχος αναφέρεται στο θέμα. Και ο Ερντογάν στο πρόσφατο παρελθόν αναφέρθηκε σε υποτιθέμενη συμφωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και το Μαξίμου είχε απαντήσει πως στην Ελλάδα υπάρχει κράτος δικαίου και δημοκρατία και όχι σουλτάνος.

 

Για τα νέα συλλαλητήρια που διοργανώνονται για το όνομα της Μακεδονίας:

 

Τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία εξέφρασαν τον αγνό πατριωτισμό των Ελλήνων. Είναι ακομμάτιστα και πρέπει να παραμείνουν ακομμάτιστα, να μην καπελωθούν από κανέναν, από κανένα κόμμα και να μην υποτιμηθούν. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αυτό που είχαμε πει, επαναλαμβάνουμε και σήμερα: ο καθένας, σύμφωνα με αυτό που του υπαγορεύει η συνείδησή του, θα συμμετέχει η όχι στα συλλαλητήρια. Η θέση μας απορρέει από σεβασμό στο ότι πρέπει να διατηρήσουν τον ακομμάτιστο χαρακτήρα τους. Σε προσωπικό επίπεδο συμμετείχα σε προηγούμενο συλλαλητήριο και θα συμμετέχω ξανά.

 

Η στάση της ηγεσίας της Ν.Δ. για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι απόλυτα υποκριτική, δεν έχει διατυπώσει ακόμη ξεκάθαρη θέση. Κρύβεται πίσω από ορισμένους βουλευτές οι οποίοι τάσσονται ενάντια στην παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία», αλλά αποτελούν μειοψηφία στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η Ν.Δ. επεδίωξε να προσδώσει χαρακτήρα αντικυβερνητικής διαδήλωσης στα προηγούμενα συλλαλητήρια, ελπίζουμε να μην επιχειρήσει να τα καπηλευτεί ξανά.

 

Για το ζήτημα της άδειας που ζητά ο Κουφοντίνας:

 

Δεν θα κρίνω νομικά το θέμα, υπάρχουν αρμοδιότεροι εμού, αλλά καθαρά πολιτικά. Είναι ένας άνθρωπος αμετανόητος για τις εγκληματικές του ενέργειες, που καταδίκαζε σε ολόκληρη τη ζωή του το κράτος και τώρα ζητά από τους νόμους του ίδιου κράτους να του επιτρέψουν να πάρει άδεια.

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform