Δελτίο τύπου 09/11/2017
 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗ Μ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

«Η Ν.Δ. δεν δίνει πειστικές απαντήσεις για τη σύζυγο του κ. Μητσοτάκη. Η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι και να φαίνεται τίμια»

 

 

Για την απόφαση να δοθεί άδεια από τις φυλακές στον καταδικασμένο για τρομοκρατία Κουφοντίνα:

 

Υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο για τη διαδικασία της χορήγησης αδειών σε κρατούμενους των φυλακών. Το Συμβούλιο των φυλακών αποφασίζει για το αίτημα που υποβάλει ο καταδικασμένος σε φυλάκιση και εξετάζει τη συμπεριφορά του έγκλειστου, αν δηλαδή έχει δείξει μεταμέλεια. Σ’ αυτό το ζήτημα δεν αποφασίζει η εκτελεστική εξουσία. Από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος κρατούμενος των φυλακών δεν έχει δείξει μεταμέλεια για τις πράξεις του, υπάρχει ένα ζήτημα γιατί και πριν από μερικούς μήνες είχε ζητήσει άδεια και το Συμβούλιο των φυλακών την είχε απορρίψει. Τι άλλαξε; Δεν θα έπρεπε ενδεχομένως το Συμβούλιο των φυλακών να προβεί στη χορήγηση άδειας. Έχει ενδιαφέρον να δούμε το σκεπτικό της απόφασης, όταν ο συγκεκριμένος κρατούμενος δηλώνει αμετανόητος. 

 

Για το ζήτημα των πλειστηριασμών:

 

Υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς που προστατεύει την πρώτη κατοικία με βάση τις ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη και με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Η σημερινή κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να μην διακινδυνεύσει η πρώτη κατοικία των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων. Όταν όμως αφορά σε ακίνητα της τάξης των 300 χιλιάδων ευρώ και άνω, ποιος φτωχός ή μεσαίος τα κατέχει; Θα επιτρέψουμε σε στρατηγικούς κακοπληρωτές να ζουν σε βάρος όλων των υπολοίπων που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν; Για τους φτωχούς και μεσαίους ιδιοκτήτες η πρώτη κατοικία προστατεύεται. Δεν μπορεί όμως να προστατεύονται όσοι έχουν τέτοια περιουσία και επιλέγουν να μην πληρώνουν. 

 

Για τα paradise papers και τη μεγάλη φοροδιαφυγή:

 

Η υπόθεση των paradise papers αναδεικνύει για ακόμη μια φορά τις προσπάθειες ορισμένων που θεωρούν εαυτούς υπεράνω όλων να πλουτίσουν μέσα στην απληστία τους, να περιφρονούν τους υπόλοιπους και να θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να παρανομούν. Γιατί κανείς δεν ξέρει αν τα έχουν βγάλει νόμιμα. Αυτό που λέμε εμείς είναι να ελεγχθούν όπως προβλέπει ο νόμος και ήδη ο διοικητής της ανεξάρτητης Αρχής δημοσίων εσόδων κ. Πιτσιλής έχει ζητήσει να ελεγχθούν οι υποθέσεις ελληνικού ενδιαφέροντος. 

 

Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ο έλεγχος των υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής είναι ζήτημα προτεραιότητας. Η μεγάλη φοροδιαφυγή αποτελεί μάστιγα για την παγκόσμια και βεβαίως για την ελληνική οικονομία, οι συνέπειές της είναι οδυνηρές γιατί χάνονται πόροι που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το κοινωνικό κράτος και να ελαφρύνουν όσους επωμίζονται τα φορολογικά βάρη. 

 

Για την εμπλοκή της κας Μαρέβας Μητσοτάκη στα paradise papers:

 

Το ζήτημα είναι αν τα χρήματα που είχε ή έχει σε offshore εταιρεία έχουν αποκτηθεί με νόμιμο τρόπο. Η Ν.Δ. υπεκφεύγει αντί να δίνει πειστικές απαντήσεις για τη σύζυγο του κ. Μητσοτάκη. Η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι και να φαίνεται τίμια. Στα paradise papers δεν βρέθηκε το όνομα ενός απλού ιδιώτη, αλλά το όνομα της συζύγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που διεκδικεί να κυβερνήσει. Τα δικολαβίστικα επιχειρήματα με τα οποία προσπάθησε να απαντήσει η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πείθουν κανέναν. Το νόμιμο, που δεν ξέρουμε καν αν είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό. Δεν μπορεί η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι στο απυρόβλητο, όταν αποκαλύπτεται ότι το όνομά της βρίσκεται στους φορολογικούς παραδείσους  και την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης να ζητά από τον μικρό επιχειρηματία και τον ελεύθερο επαγγελματία να είναι νόμιμος και να μη φοροδιαφεύγει. Η Ν.Δ του κ. Μητσοτάκη δήθεν κόπτεται για τη μεσαία τάξη ενώ στην πραγματικότητα προσπαθεί να προστατέψει μια εκλεκτή ελίτ εις βάρος των υπολοίπων. 

 

Για την ερώτηση σχετικά με την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία:

 

Ο Υπ. Εθνικής Άμυνας έχει ήδη δώσει απαντήσεις για το θέμα στις οποίες και σας παραπέμπω.Πρόκειται για μια διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία στην οποία δεν υπάρχει μεσάζων, αλλά επίσημος εκπρόσωπος του κράτους που υπογράφει με επίσημο πληρεξούσιο. Όσον αφορά το θέμα με τον ταξίαρχο, έχει αναφερθεί ότι δεν υπήρξε σύλληψη αξιωματικού, αλλά ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες. Δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση στρατιωτικού εισαγγελέα, αλλά η στρατιωτική δικαιοσύνη διερευνά ήδη από τον Αύγουστο του 2017 το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από εμπλεκόμενους στρατιωτικούς. 

 

Αποδεικνύεται ότι η τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθορίζεται, αν δεν υπαγορεύεται, από συγκεκριμένα δημοσιογραφικά γραφεία και κάθε φορά αυτοεξευτελίζονται στη Βουλή. Όταν δεν υπάρχει αντιπολιτευτικός λόγος με προτάσεις, η αντιπολίτευση καταφεύγει σε ανύπαρκτα ζητήματα, στην υστερία και στις ιαχές. Αυτό δεν βοηθά τη Δημοκρατία και είναι θλιβερό για τη χώρα να έχει τέτοιο επίπεδο αντιπολίτευσης. Επειδή οι κυβερνήσεις του παρελθόντος που σήμερα βρίσκονται στην αντιπολίτευση έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, προσπαθούν να ξεπλύνουν όλα αυτά που έκαναν ή δεν έκαναν. Δεν θα το καταφέρουν γιατί ο ελληνικός λαός θυμάται.

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform