Δελτίο τύπου 27/07/2017
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ «STIGMA RADIO 97.6» ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 

«Η έξοδος στις αγορές είναι ένα θετικό βήμα για την οικονομία μας, το οποίο αναγνωρίζει έστω και μουδιασμένα η αντιπολίτευση. Το 2014 ήταν ευκαιριακή»

 

 

Για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές:

 

«Η έξοδος στις αγορές είναι ένα θετικό βήμα για την οικονομία μας, το οποίο αναγνωρίζει έστω και μουδιασμένα η αντιπολίτευση, με την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και με τα σημάδια για τη θετική οικονομική πορεία της χώρας να είναι ορατά.

 

Το 2014 επιδιώχθηκε από τον κ. Σαμαρά μια ευκαιριακή έξοδος στις αγορές και χωρίς να έχει κλείσει η τότε αξιολόγηση. Αυτό που επιδιώκεται τώρα είναι η έξοδος στις αγορές να είναι οριστική και όχι ευκαιριακή ή για επικοινωνιακούς λόγους.

 

Πρώτα διορθώνονται οι αριθμοί, οι δείκτες της οικονομίας και μετά αυτό περνά στην πραγματική οικονομία. Ήδη το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας έχει μειωθεί, οι επιχειρήσεις που ανοίγουν είναι κατά δύο χιλιάδες περισσότερες από αυτές που κλείνουν. Οι επενδύσεις έχουν αυξηθεί κατά 11,9% σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Το επόμενο διάστημα θα αποτυπωθούν όλα αυτά στην πραγματική οικονομία, στην αγορά. Ο πρώτος μας στόχος ως κυβέρνηση είναι να βγούμε από τα μνημόνια που μας έβαλαν οι άλλοι και που σήμερα είναι αυτοί που εμφανίζονται ως τιμητές. 

 

Δεν είναι αληθές, αλλά παραπληροφόρηση αυτό που λέει η αντιπολίτευση, ότι εμείς φέραμε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο. Αντιθέτως υπήρχαν δεσμεύσεις από τις προηγούμενες κυβερνήσεις τις οποίες διορθώσαμε σε μεγάλο βαθμό, όπως τα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία ήταν στο 4,% κατά μέσο όρο μέχρι το 2030».

 

Για τις αναφορές στο βιβλίο Βαρουφάκη σχετικά με τις διαπραγματεύσεις του 2015:

 

«Ο κ. Βαρουφάκης επιχειρεί να εμφανίσει τον εαυτό του σαν τον καλό της ιστορίας και όλους τους άλλους σαν τους κακούς. Το αν έπρεπε να είχε σχεδιαστεί ή ετοιμαστεί εναλλακτικό σχέδιο απέναντι στις πιέσεις του Σόιμπλε είναι κάτι το προφανές, αλλά δεν είχε σκοπό ο Πρωθυπουργός να αυτοκτονήσουμε ομαδικά με επιστροφή στη δραχμή, γι’ αυτό και απέρριψε τις όποιες προτάσεις του κ. Βαρουφάκη όπως και αυτές του κ. Λαφαζάνη. Και γι ‘ αυτό δεν υπάρχει θέμα Εξεταστικής στο οποίο έχει επενδύσει ο κ. Μητσοτάκης. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι την Εξεταστική για το πώς μπήκαμε στα μνημόνια, την «έκαναν γαργάρα».

 

Οι όποιες σκέψεις του κ. Βαρουφάκη για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών έμειναν στο συρτάρι, δεν έτυχαν καμίας εφαρμογής. Ο κ. Τσίπρας δεν τις έκανε δεκτές. 

 

Ας ευχηθούμε στον κ. Βαρουφάκη καλές πωλήσεις για το βιβλίο του και ας αξιολογήσουν οι πολίτες αυτά τα οποία λέγονται.

 

Για τις σχέσεις κυβέρνησης - Δικαιοσύνης:

 

Ο δεύτερος βασικός στόχος μας είναι η πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής. Επιδιώκουμε να θέσουμε τέλος στο πελατειακό κράτος ενός σαθρού δικομματισμού που στιγματίστηκε από διαφθορά, αδιαφάνεια και συγκάλυψη σκανδάλων. 

 

Ο μέγιστος κίνδυνος είναι η όποια ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς. Η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών δίνει καθημερινή μάχη ώστε απρόσκοπτα να επιτελούν το λειτούργημά τους. Εμείς λέμε ότι δεν μπορεί να αμαυρώνουν το κύρος της Δικαιοσύνης όσοι έχουν άλλα συμφέροντα. Εμείς καλούμε την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να διερευνήσει μέχρι τέλους τις υποθέσεις διαφθοράς. Η κριτική μας θα πρέπει να γίνεται αποδεκτή ως καλοπροαίρετη.

 

Θα πρέπει να σημειώσουμε τις αποκαλύψεις της εφημερίδας “Documento” για τις ενέργειες του κ. Χαρ. Αθανασίου κατά το διάστημα που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις. 

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ξεκάθαροι ότι πρέπει να αλλάξει η συνταγματική διάταξη εμπνεύσεως Βενιζέλου περί ευθύνης υπουργών, καθώς επίσης οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί να προκύπτουν από το χώρο της Δικαιοσύνης και να μην ορίζονται από την εκτελεστική εξουσία.

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform