Δελτίο τύπου 11/05/2017
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ «ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ» ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΟΥΣ Γ. ΔΑΡΑΚΗ -.Ν. ΚΑΣΙΜΑΤΗ

 

«Η ρύθμιση του χρέους είναι ο μόνος τρόπος για να οδηγηθεί η χώρα έξω από τον φαύλο κύκλο της κρίσης και να προχωρήσει στην παραγωγική της ανασυγκρότηση»

 

 

Η κυβέρνηση επιδιώκει συνολική λύση. Συνολική λύση σημαίνει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τη διατύπωση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για τη ρύθμιση του χρέους και τον καθορισμό των πλεονασμάτων για τη μεταμνημονιακή περίοδο, τα οποία πρέπει να είναι λογικά. Δεν μπορεί τα πλεονάσματα να είναι 3,5% για δέκα χρόνια.

 

Δεν είχαν δεχθεί οι δανειστές στο παρελθόν ούτε την ποσοτική χαλάρωση, ούτε ρύθμιση του χρέους, αυτά κερδίζονται με διαπραγμάτευση, με τιτάνιο αγώνα που γίνεται από αυτή την κυβέρνηση.

 

Έχουμε μια αντιπολίτευση - η αξιωματική και η υπόλοιπη - που έχει επενδύσει στον τυφλό αντιπολιτευτικό λόγο. Πρέπει να ακούγεται κριτική, γιατί έτσι μια κυβέρνηση μπορεί να ελέγχεται και να λειτουργεί καλύτερα, αλλά πρέπει να ακούγεται και καμιά πρόταση. Η αξιωματική αντιπολίτευση από τη μια πλευρά έλεγε «φέρτε μια συμφωνία γρήγορα, θα ψηφίζαμε τόσα (μέτρα) κι άλλα τόσα» και από την άλλη, τώρα που κλείνει η αξιολόγηση, λέει πως δεν ψηφίζουν τίποτα, ούτε καν τα μέτρα με θετικό πρόσημο. Ας γίνει μια αξιολόγηση τουλάχιστον από την αξιωματική αντιπολίτευση και ας ψηφίσει μερικώς, ούτε αυτό δεν κάνει. 

 

Πέρσι, όταν είχαμε το πλεόνασμα και δώσαμε την «επιδοματική σύνταξη», η ΝΔ δεν την ψήφισε και τώρα στο μέσον της χρονιάς ζητά να δοθεί το πλεόνασμα. Εμείς αποδείξαμε ότι το κάνουμε αυτό, αλλά αυτό γίνεται στο τέλος κάθε χρονιάς, γιατί αλλιώς θα πρέπει να εγγραφούν στον φετινό προϋπολογισμό, του 2017. 

 

Στο παρελθόν μας κατηγορούσαν ότι ασχολούμαστε μόνο με τα οικονομικά ζητήματα και τώρα που ασχολούμαστε και με άλλα θέματα, όπως την παιδεία, την υγεία, μας κατηγορούν ότι αλλάζουμε την ατζέντα. 

 

Το όραμα υπάρχει στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και σ’ αυτή την κυβέρνηση. Και είναι ποιο: Επειδή ο κόσμος όλα αυτά τα χρόνια, από το 2010, έχει κουραστεί από την κρίση της λιτότητας, επιδιώκουμε τη ρύθμιση του χρέους. Έχει γίνει πολύ μεγάλος αγώνας γι αυτό σε διεθνές επίπεδο. Δεν πρόκειται απλώς για μια συζήτηση, αντίθετα, διατυπώθηκαν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα παρά την καταστροφολογία της αντιπολίτευσης και τώρα προχωρούμε στη διατύπωση των μεσοπρόθεσμων μέτρων. 

 

Η ρύθμιση του χρέους είναι ο μόνος τρόπος για να οδηγηθεί η χώρα έξω από τον φαύλο κύκλο της κρίσης, ώστε να προχωρήσει στην παραγωγική της ανασυγκρότηση.

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform