Δελτίο τύπου 09/03/2017
ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ACTION24 ΣΤΟΝ Γ. ΤΡΑΓΚΑ

 

«Για να υπάρχει ευημερία, προϋπόθεση είναι η ασφάλεια. Ευημερία χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει»

 

 

Για τους στόχους της κυβερνητικής συνεργασίας των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ:

 

Οι στόχοι της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η έξοδος από τα μνημόνια και η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς. Εμείς αναλάβαμε την ευθύνη να φύγουμε από τη μνημονιακή πολιτική της λιτότητας, στην οποία μας έβαλαν άλλα κόμματα. Η πάταξη της διαπλοκής είναι ένα από τα κορυφαία ζητήματα. Η πολιτική που ασκείται είναι συνδυαστική πολιτική ως προς τους δύο στόχους.

 

Σχετικά με τις ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη θα μιλάμε για πολλά χρόνια.

 

Για το δημογραφικό:

 

Το δημογραφικό πρόβλημα υπάρχει γιατί υπάρχει μεγάλη ανεργία, οι νέοι άνθρωποι, της γενιάς μου, φεύγουν στο εξωτερικό.

 

Ένας από τους τρόπους για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, το οποίο είναι ψηλά στην ατζέντα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, είναι η ανάπτυξη, η πάταξη της ανεργίας, η οποία μπορεί να προκύψει με το κλείσιμο της αξιολόγησης και την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

 

Για τη διαχείριση των εθνικών ζητημάτων:

 

Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που σε αυτήν τη συγκυρία, έτσι όπως είναι τα πράγματα στο γεωπολιτικό πεδίο στο οποίο είμαστε ενταγμένοι, έχουμε Υπουργό Εθνικής Άμυνας τον κ. Πάνο Καμμένο, ο οποίος πολιτικά ταυτίζεται με τη στρατηγική αποτροπής την οποία υιοθετούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Παράλληλα σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών αναπτύσσεται μια πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική. 

 

Υπήρχε μια φιλοσοφία στη χώρα παλαιότερα που έλεγε ότι θα έρθουν οι ξένοι να μας βοηθήσουν, επειδή το αξίζουμε, επειδή η Ελλάδα δημιούργησε τη Δημοκρατία. Θα σας έλεγα ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι να δημιουργήσουμε ερείσματα τόσο στον ευρωπαϊκό όσο και στο διεθνή χώρο προκειμένου να έχουμε ισχυρές συμμαχίες, τις οποίες έχουμε αρχίσει να αναπτύσσουμε με αυτή την κυβέρνηση. Πλέον συνομιλούμε αξιόπιστα, εκτός από τη Γερμανία, και με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και άλλες χώρες. Αναπτύσσουμε ευρύτερες συμμαχίες. Οι σχέσεις ανάμεσα στα κράτη δεν είναι στατικές, είναι δυναμικές σχέσεις συμφέροντος.

 

Για να υπάρχει ευημερία, προϋπόθεση είναι η ασφάλεια. Ευημερία χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει.

 

Για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη:

 

Ο κάθε πολίτης και ο κάθε βουλευτής έχει δικαίωμα στην προσωπική του άποψη. Εμάς μας αφορά η έντιμη συμφωνία μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμα τους στόχους για τους οποίους έγινε αυτή η συμφωνία ώστε να μπούμε σε ιδεολογική συζήτηση για τις διαφορές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform