Δελτίο τύπου 08/03/2017
 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

 

«Η Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζουμε σήμερα σε όλο τον κόσμο είναι ημέρα απόδοσης της οφειλόμενης τιμής στο σημαντικό και πολυσύνθετο ρόλο της Γυναίκας. 

 

Τιμούμε τη γυναίκα μάνα, σύζυγο και εργαζόμενη τη γυναίκα του μόχθου και της ανεκτίμητης προσφοράς στην οικογένεια, στην καθημερινότητα και στους κοινωνικούς αγώνες. Τιμούμε τις γυναίκες που μοχθούν και εργάζονται σκληρά διεκδικώντας καλύτερη ποιότητα ζωής κόντρα σε πολλές αντιξοότητες. Τιμούμε τις γυναίκες που διεκδικούν και κατακτούν καθημερινά τον σεβασμό της αξιοπρέπειάς τους και της προσωπικότητάς τους.

 

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι η αφορμή να θυμηθούμε ότι δεν ήταν πάντοτε αυτονόητα τα δικαιώματα που απολαμβάνουν σήμερα οι γυναίκες, όπως η ισότιμη πρόσβασή τους στις θέσεις εργασίας και η ισότητα των ευκαιριών σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής. Αντιθέτως, κατακτήθηκαν με πολλούς αγώνες και θυσίες, κόντρα σε στερεότυπα και ιστορικές προκαταλήψεις.

 

Ο αγώνας των γυναικών για να εκλείψουν κάθε είδους διακρίσεις και ανισότητες και για την ισότιμη συμμετοχή μας στην κοινωνική ζωή είναι καθημερινός και σκληρός. Η συμβολή μας, ιδίως στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που ζει η Πατρίδα μας, για την όσο το δυνατό ταχύτερη έξοδο από τα μνημόνια θα είναι καθοριστική». 

 

 

 

 
Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου

All Rights Reserved © 2012 - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

powered by MediaSystems Platform